Ook zo onwijs blij met je nieuwe woning? Dan is het naast het stijlen en inrichten van je nieuwe woning natuurlijk niet geheel onverstandig om je nieuwe aanwinst ook goed te laten beveiligen. In deze blog zullen we je daarom wat tips geven over wat een professionele slotenmaker voor je kan betekenen en wat je zelf nog eventueel zou kunnen doen om de beveiliging van je huis te verbeteren.

Nieuwe woning, nieuwe sloten

Als je een nieuw huis hebt gekocht is het verstandig om er nieuwe sloten in te laten plaatsen. Je bent er immers niet van bewust wie de oude sleutels nog in hun beheer hebben. Om er dus voor te zorgen dat je je hier niet druk over hoeft te maken is het verstandig om nieuwe sloten te laten monteren door een professioneel bedrijf, zoals slotenmaker Utrecht. Nadat je de nieuwe sloten op je deuren hebt laten monteren, kun jezelf beslissen aan wie je de reservesleutels overhandigd. Dit zorgt ervoor dat je in elk geval geen vreemdeling in huis hebt staan. Wat ook nog voordeel heeft met een nieuwe slot, is dat de nieuwste sloten veel minder tot niet gevoelig zijn voor inbraak. Door de nieuwste technieken en kennis zijn de sloten onwijs verbeterd. Bekijk daarom alle mogelijkheden op de website om je perfecte slot uit te kiezen. Kom je er niet uit? Vraag dan hulp en informatie via quickblue.nl of bel even. Ze staan je graag te woord.

Tips wat je zelf nog extra kunt doen

Zelf kun je ook heel veel doen om te voorkomen dat inbrekers je huis willen betreden. Je kunt allereerst er voor zorgen dat het er niet aantrekkelijk uitziet om te willen stelen. Zo kun je camera’s ophangen en zorgen voor veel verlichting rondom je huis. Inbrekers willen natuurlijk niet opvallen en dus graag in het donker te werk gaan. Je kunt ook verlichting in je huis aan laten zodra je het huis verlaat, zodat ze denken dat je nog aanwezig bent. De meeste inbrekers durven het conflict niet met je aan te gaan en zullen daarom wegblijven zodra ze denken dat je nog thuis bent. Buiten dit is het bijvoorbeeld ook verstandig om te zorgen dat er buiten ook geen buit te halen valt. Zo kun je waardevolle spullen zoals fietsen, scooters en spullen in je auto beter wegbergen. Zorg ook dat je nooit kartonnen dozen buiten hebt liggen van een nieuwe tv of laptop die je gekocht hebt. Gooi dit direct weg of berg het tijdelijk op in de schuur. Inbrekers moeten zo weinig mogelijk mee krijgen van de spullen die jij hebt.