Gietvloeren zijn vloeren, zoals het woord zelf al zegt, die gegoten worden. Ze worden in minimum vier dunne laagjes aangebracht. De vloer heeft hierdoor geen naden, groeven of scheuren. Een gietvloer aan laten brengen zorgt voor een stijlvolle en unieke uitstraling.

Soorten

De twee meest gekende gietvloeren zijn de epoxy en de polyurethaan gietvloer. De epoxy gietvloer is steviger dan de polyurethaan gietvloer en je ziet er minder snel krassen op. De kunststof epoxy zorgt er ook voor dat de kleur feller naar bovenkomt. Een nadeel aan deze vloer is dat de vloer snel verkleurd naar een iets geligere kleur. Deze vloer wordt het meeste aangelegd in bedrijven, ziekenhuizen en industriële omgevingen.

De polyurethaan gietvloer is zachter dan de epoxy gietvloer. De vloer is perfect voor in woningen en kantoren. De zachte vloer is zalig om over te lopen. De polyurethaan gietvloer verkleurd minder snel, maar er komen wel sneller krassen op dan bij de epoxy gietvloer. 

De verkleuring en de mogelijke krassen die in de vloer komen, kun je gemakkelijk oplossen door weer een nieuwe laag van de vloer over je gietvloer te doen. 

Vloerverwarming

Alle gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming omdat ze zo dun worden aangebracht. Ook zijn het één van de gemakkelijkste vloeren om schoon te maken. Gietvloeren zijn de ideale vloer als je last hebt van astma of allergieën. De vloer houdt zo goed als geen stof of huisstofmijt vast en doordat de vloer geen groeven heeft, kan het vuil zich ook nergens verstoppen.

Nog een extra pluspunt is dat gietvloeren waterdicht zijn. Als je met iets morst, hoef je je dus geen zorgen te maken dat het een vlek zou achterlaten op je vloer. Ga er over met een natte doek en de vlek is al weer weg!

Gietvloeren zijn met andere woorden heel gemakkelijk in onderhoud, duurzaam en hygiënisch. Ze komen in allerlei kleuren. Zo vind je altijd de geschikte kleur die goed bij je interieur past en kun je je ruimte helemaal personaliseren.